Jeśli chętnie eksperymentujesz w kuchni lub uwielbiasz domowe wypieki, ale na samą myśl o przyklejonych pozostałościach na blatach, które trzeba potem szorować lub zeskrobywać, tracisz ochotę, to mata do wyrabiania ciasta jest idealnym rozwiązaniem dla Ciebie! Dzięki swojej nieprzywierającej powierzchni jest idealnym kompanem podczas wyrabiania jakiegokolwiek ciasta- do pizzy, kopytek, pierogów, tart, ciast i ciasteczek.
Przejdź do:
Mata do wyrabiania ciasta — zapomnij o przyklejaniu się ciasta
Dzięki tej silikonowej stolnicy nie trzeba posypywać ciast mąką podczas wyrabiania. Nic się nie przykleja! Dodatkowymi zaletami silikonowej maty jest to, że pieczone na niej ciasto nie przypala się i bez problemu od niej odchodzi. Nie trzeba nic podważać nożem. Od teraz możesz zapomnieć o zeskrobywaniu zaschniętego ciasta nożem, mycie jej to sama przyjemność. Wszystkie resztki schodzą po spłukaniu maty wodą i przetarciu gąbką. Jej największą jest to, że już nie musisz się martwić o to gdzie ją schowasz. Wystarczy zwinąć ją w rulon albo złożyć w kostkę. Zmieści się w kącie najmniejszej szuflady, a Ty zaoszczędzisz sporo miejsca.
Mata do wałkowania ciasta — niezwykle funkcjonalna i praktyczna
Mata do wałkowania ciasta wykonana jest ze silikonu w kolorze szarym. Wszystkie 4 boki zawierają miarkę do pomiaru długości. Na środku widnieje podziałka do pomiaru średnicy wałkowanego ciasta lub pizzy. Produkt jest odporny na temperatury w zakresie od -40 do +240 stopni Celsjusza. Ze względu na odporność na wysokie temperatury może posłużyć jako podstawka pod gorące naczynia.
Mata do ciasta — najważniejsze cechy:
- wykonana jest z bezpiecznego, nietoksycznego silikonu
- nie przywiera
- można zwijać i rolować
- po zwinięciu zajmuje bardzo mało miejsca
- nie chłonie zapachów, nie nasiąka płynami
- jest łatwa do utrzymania w czystości
- całkowicie bezpieczna dla zdrowia i neutralna dla żywności
- Materiał: silikon
- Wymiary: 65 × 45
- Kolor dominujący: szary i czarny
Joanna Lesiak (zweryfikowany) –
Za tę cenę może być.